Analýza fluktuácie pracovníkov v společnosti XY - Pouš, Richard (2019)
Cieľom diplomovej práce je na základe dotazníkového výskumu zistiť príčiny fluktuácie zamestnancov vo vybranej spoločnosti. Na základe získaných informácií a poznatkov sú v práci identifikované hlavné príčiny fluktuácie. Prínosom práce sú nápravné opatrenia vychádzajúce z hlavných príčin, ktorých cieľom je zníženie miery fluktuácie v spoločnosti. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti sa popisujú teoretické východiská, definície a postupy, ktoré súvisia s fluktuáciou vo firme. Na teoretickú časť nadväzuje metodická časť s výskumným súborom, metódy zberu a vyhodnotenia dát. Praktická časť zahrňuje popis firmy, pracovné pozície a vyhodnotenie výsledkov analýz šetrenia. Na záver sú zhrnuté hlavné príčiny a navrhnuté nápravné opatrenia.