Analýza fluktuácie pracovníkov v společnosti XY - Pouš, Richard; Palíšková, Marcela, 1961-; Blštáková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom diplomovej práce je na základe dotazníkového výskumu zistiť príčiny fluktuácie zamestnancov vo vybranej spoločnosti. Na základe získaných informácií a poznatkov sú v práci identifikované hlavné príčiny fluktuácie. Prínosom práce sú nápravné opatrenia vychádzajúce z hlavných príčin, ktorých cieľom je zníženie miery fluktuácie v spoločnosti. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti sa popisujú teoretické východiská, definície a postupy, ktoré súvisia s fluktuáciou vo firme. Na teoretickú časť nadväzuje metodická časť s výskumným súborom, metódy zberu a vyhodnotenia dát. Praktická časť zahrňuje popis firmy, pracovné pozície a vyhodnotenie výsledkov analýz šetrenia. Na záver sú zhrnuté hlavné príčiny a navrhnuté nápravné opatrenia.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses