Aplikace metod účetních odpisů dlouhodobého majetku ve vybrané společnosti - Šumpíková, Hana (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na základní charakteristiky a souvislosti v oblasti účetního odepisování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. Věnuje se podstatě a významu účetních odpisů. Popisuje a srovnává jednotlivé metody výpočtu účetních odpisů. V praktické části se práce zabývá aplikací jednotlivých metod na dlouhodobý hmotný majetek konkrétního českého podniku. Závěrem práce je navržení nového způsobu účetního odepisování u daného podniku a zhodnocení variantností stanovení účetních odpisů. Pro lepší znázornění je také v závěru práce uvedeno grafické srovnání.