Aplikace metod účetních odpisů dlouhodobého majetku ve vybrané společnosti - Šumpíková, Hana; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Šimůnek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na základní charakteristiky a souvislosti v oblasti účetního odepisování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. Věnuje se podstatě a významu účetních odpisů. Popisuje a srovnává jednotlivé metody výpočtu účetních odpisů. V praktické části se práce zabývá aplikací jednotlivých metod na dlouhodobý hmotný majetek konkrétního českého podniku. Závěrem práce je navržení nového způsobu účetního odepisování u daného podniku a zhodnocení variantností stanovení účetních odpisů. Pro lepší znázornění je také v závěru práce uvedeno grafické srovnání.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses