Globální společnosti a jejich dopad na nerovnost - Pípalová, Evelína; Pichanič, Mikuláš, 1942-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Obsahem této diplomové práce je zkoumání dopadu globálních společností na vývoj nerovnosti. V teoretické části se zabývám tématem globalizace, její charakteristikou a měřením. Navazuje téma globálních společností, jejich charakteristika, téma přímých zahraniční investic a vstupu na zahraniční trhy. V další části diplomové práce se zabývám tématem nerovnosti, její charakteristiky, jejího měření a vývojem v rozvojových, rozvinutých zemích a v ČR. V závěru teoretické části je věnován prostor globalizaci, globálním společnostem a jejich dopadu na vývoj nerovnosti z pohledu dostupných studií.Praktická část mé diplomové práce se zabývá analýzou společenské odpovědnosti ve vztahu k nerovnosti společností Amazon a Starbucks, obsahem je rovněž i analýza mzdových a pracovních podmínek a vyhodnocení.
Vedoucí práce: Mikuláš Pichanič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses