Strategická analýza firmy EMCO - Ognjenović, Marko; Machek, Ondřej, 1985-; Procházka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření strategické analýzy a následné vyhodnocení výsledků analýz pro rodinný podnik Emco spol. s.r.o. Práce je rozdělena na tři hlavní části a to na část teoretickou, praktickou a závěr. První část obsahuje vysvětlené okruhy pojmů týkajících se rodinného podnikání, strategické analýzy, analýzy okolí, analýzy vnitřních zdrojů, syntézy a jednotlivých analýz PESTEL, SWOT, Porterova analýza pěti sil, VRIO analýza, Finanční analýza, BCG matice, které se pak aplikují v části praktické a z jejich výsledků bude možné stanovit strategická doporučení. V závěru práce se nachází shrnutí analýz, zhodnocení strategické a finanční situace podniku. Výsledky provedených analýz svědčí o tom, že podnik Emco spol. s.r.o. má silné strategické postavení a je finančně stabilní. Růst podniku zajistí expanze do více zemí světa a rozšíření produktového portfolia distribuovaných značek.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses