Strategická analýza - Marková, Zuzana (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení strategického postavení na trhu firmy ThyssenKrupp Výtahy s.r.o., která je součástí nadnárodní společnosti thyssenkrupp. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou stručně představeny vybrané metody hodnocení makro i mikrookolí. Součástí externí analýzy je PESTE analýza, základní charakteristiky trhu, Porterův model 5 sil, v analýze vnitřních zdrojů a schopností se věnuji identifikaci jednotlivých zdrojů, VRIO analýze, analýze portfolia a finanční analýze. Na konci jsou nejdůležitější poznatky shrnuty ve SWOT analýze a analýze rizika. Tyto poznatky jsou poté aplikovány na příkladu firmy ThyssenKrupp Výtahy s.r.o.