Strategická analýza - Marková, Zuzana; Krause, Josef, 1978-; Bída, Marian; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení strategického postavení na trhu firmy ThyssenKrupp Výtahy s.r.o., která je součástí nadnárodní společnosti thyssenkrupp. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou stručně představeny vybrané metody hodnocení makro i mikrookolí. Součástí externí analýzy je PESTE analýza, základní charakteristiky trhu, Porterův model 5 sil, v analýze vnitřních zdrojů a schopností se věnuji identifikaci jednotlivých zdrojů, VRIO analýze, analýze portfolia a finanční analýze. Na konci jsou nejdůležitější poznatky shrnuty ve SWOT analýze a analýze rizika. Tyto poznatky jsou poté aplikovány na příkladu firmy ThyssenKrupp Výtahy s.r.o.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses