Branding muzeí : Analýza brandingu Treťjakovské státní galerie - Kuzmicheva, Zlata (2019)
Bakalářská práce se zabývá brandem a procesem brandingu, zejména v oblasti muzeí na příkladě Treťjakovské státní galerie. Cílem práce je zhodnotit rebranding v dané etapě jeho rozvoje a analyzovat současnou vizuální identitu, aktivity spojené s rebrandingem a způsob prezentace vybrané galerie. Teoretická část je zaměřena na značku, její charakteristické rysy a proces jejího vytvoření. Dál je tento proces podrobněji rozebrán ve spojení se sférou muzeí a galerií. Praktická část této práce je konkrétně zaměřena na příklad Treťjakovské státní galerie v Moskvě. Pro lepší pochopení problematiky bude využito analýzy sekundárních dat, kvantitativního a kvalitativního výzkumů. Na základě analýzy všech dat práce určí problémy při tvorbě a implementaci procesu rebrangingu galerie. V závěru práce jsou na základě získaných informací navrhnuta doporučení pro vylepšení brandingu vybrané instituce.