Branding muzeí : Analýza brandingu Treťjakovské státní galerie - Kuzmicheva, Zlata; Prokůpek, Marek, 1987-; Janištinová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá brandem a procesem brandingu, zejména v oblasti muzeí na příkladě Treťjakovské státní galerie. Cílem práce je zhodnotit rebranding v dané etapě jeho rozvoje a analyzovat současnou vizuální identitu, aktivity spojené s rebrandingem a způsob prezentace vybrané galerie. Teoretická část je zaměřena na značku, její charakteristické rysy a proces jejího vytvoření. Dál je tento proces podrobněji rozebrán ve spojení se sférou muzeí a galerií. Praktická část této práce je konkrétně zaměřena na příklad Treťjakovské státní galerie v Moskvě. Pro lepší pochopení problematiky bude využito analýzy sekundárních dat, kvantitativního a kvalitativního výzkumů. Na základě analýzy všech dat práce určí problémy při tvorbě a implementaci procesu rebrangingu galerie. V závěru práce jsou na základě získaných informací navrhnuta doporučení pro vylepšení brandingu vybrané instituce.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses