Dlouhodobá aktiva Vězeňské služby ČR - Stránská, Monika (2019)
Bakalářská práce Dlouhodobá aktiva Vězeňské služby ČR slouží pro zhodnocení účetního výkaznictví Vězeňské služby ČR. Jedná se o organizační složku státu, která je financována z veřejných rozpočtů, tedy z peněz běžných občanů. Ti jsou zároveň jedni z hlavních uživatelů její účetní závěrky. Aby mohli činit správná ekonomická rozhodnutí, musí být účetní závěrka organizace správná a věrohodná. V práci proto byly analyzovány a blíže zkoumány vnitřní účetní předpisy Vězeňské služby ČR s cílem zjistit, zda k věrohodnosti účetní závěrky přispívají. Na základě rozboru nařízení týkajících se dlouhodobého majetku, který tvoří nejvýznamnější část celkových aktiv organizace, bylo zjištěno, že vnitřní předpisy odpovídají potřebám účetní jednotky, vhodně doplňují právní legislativu a uživatel může bez obav na základě účetní závěrky konat svá ekonomická rozhodnutí.