Projekty ako zdroj know-how organizácie - Tóth, Tomáš; Hrůzová, Helena, 1954-; Paulina, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom práce bola identifikácia najdôležitejších kritických faktorov úspechu projektu a zistenie súčasného využitia znalostného managementu v spoločnosti XY. V práci boli využité sekundárne aj primárne dáta. Sekundárne dáta boli získané rešeršou dostupnej literatúry na tému kritických faktorov úspechu projektu a znalostného managementu. Pre zber primárnych dát bol použitý dotazník rozposlaný na zamestnancov spoločnosti XY. Výsledkom dotazníkového šetrenia bola identifikácia najdôležitejších kritických faktorov úspechu projektu v skúmanej spoločnosti. Výsledky boli následne overené pomocou rozhovorov s analytikom, konzultantom a managerom, pracujúcimi v skúmanej spoločnosti. Rozhovory boli použité aj na zistenie súčasnej aplikácie znalostného managementu v spoločnosti XY. Pomocou dotazníka bolo taktiež zistené, že existujú rozdiely vo vnímaní významnosti kritických faktorov v závislosti na entite realizujúcej projekt; pozícii, ktorú zamestnanec zastáva; veľkosti projektu a prístupu, akým bol projekt riadený. Na základe identifikácie najdôležitejších faktorov bola realizovaná regresná analýza skúmajúca hypotézy, či majú vybrané kritické faktory a skupiny kritických faktorov vplyv na úspech projektu. Uskutočnená analýza potvrdila, že tímové faktory a správny výber projektového tímu majú v skúmanej spoločnosti štatisticky významný vzťah na úspech projektu. Prínosom práce sú návrhy, medzi ktoré patrí aj návrh procesného modelu pre spoločnosť XY, ktorý vzchádza z kvantitatívneho a kvalitatívneho výskumu. V závere práce sú uvedené oblasti pre ďalšiu diskusiu a limity práce.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses