Hodnocení aktivní politiky zaměstnanosti na Karlovarsku - Benešová, Veronika; Maaytová, Alena; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem diplomové práce je problematika nezaměstnanosti a jejího snižování prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. Cílem práce je analyzovat cílenost a účinnost výdajů na veřejně prospěšné práce a společensky účelná pracovní místa jako nejpoužívanějších nástrojů v okrese Karlovy Vary v letech 2010 a 2015. Cílenost je vyhodnocována vzhledem ke struktuře nezaměstnanosti příslušného předcházejícího roku. Účinnost se posuzuje z hlediska délky období, po kterou se uchazeč o zaměstnání podpořený dotací mzdy udržel na trhu práce i po skončení dotačního programu. Analýza je provedena nad databází jednotlivých uchazečů o zaměstnání z evidence Úřadu práce v Karlových Varech.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses