Optimalizace skladování knižního nakladatelství - Šamšulová, Kristýna (2019)
Diplomová práce se zabývá optimalizací skladování knižního nakladatelství. V rámci projektu zlepšování je postupováno dle cyklu DMAIC za využití nástrojů lean managementu. Projekt řeší problém neexistence skladového systému, což spůsobuje neefektivitu skladových operací. Výstupem projektu je navržení nového skladového systému, který se zabývá kategorizací a umístěním zásob. Systém je navržen na míru na základě potřeb podniku a specifik knižního trhu. V rámci optimalizace hlavních procesů skladu byl přidán pomocný proces – proces přeskladnění zásob dle aktuálně provedené ABC analýzy, který se bude periodicky opakovat. Předpokládaná časová úspora hlavních procesů skladu nakladatelství po implementaci tohoto systému je kolem 40 %.