Vliv změn na Instagramu na chování firem a influencerů - Přibyl, Tomáš; Zamazalová, Marcela; Musilová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce analyzuje sociální síť Instagram s primárním zaměřením na nejzásadnější změny, které na této platformě proběhly a jejich následný vliv na chování firem a influencerů. Cílem této bakalářské práce je jednak jednotlivé změny zjistit a objasnit a zároveň vyhodnotit jejich dopad na firmy a influencery. Teoretická část vymezuje pojmy a poznatky z odborných článků a literatury vztahující se k dané problematice a poukazuje na rostoucí počet uživatelů a popularitu sociální sítě Instagram. Na základě zjištěných teoretických poznatků jsou sestaveny dílčí výzkumné otázky, na něž se hledají odpovědi v praktické části pomocí primárního výzkumu, ve formě rozhovorů s vybranými firmami a influencery. Po provedených rozhovorech je realizována vlastní analýza metodou pozorování s cílem zjistit, zda se uvedené odpovědi v rozhovorech budou shodovat se skutečným chováním vybraných uživatelů na Instagramu. Vzhledem k provedeným rozhovorům a vlastní analýze jsou zodpovězeny předem položené výzkumné otázky a vyhodnocen hlavní cíl této bakalářské práce. V závěru jsou shrnuty výsledky z obou provedených metod.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses