Otázka (ne)vhodnosti zrušení hotovostních peněz - Behúnová, Kateřina (2019)
Možnost zrušení hotovostních peněz se stává reálným tématem debat ve stále větším množství ekonomik vzhledem k rychlému rozvoji moderních technologií a zároveň i dlouhotrvajícího trendu nízkých úrokových sazeb centrálních bank v několika vyspělých ekonomikách, pro něž hotovostní peníze představují limit, kvůli kterému nelze tyto sazby stanovovat do záporných hodnot. Diplomová práce, po přiblížení současných probíhajících procesů de-cashingu ve světě, má za cíl uvést předpoklady úspěšného přechodu na bezhotovostní společnost a dále objektivně zhodnotit všechny možné důsledky a rizika, které by při takovém rozhodnutí mohly nastat.