Otázka (ne)vhodnosti zrušení hotovostních peněz - Behúnová, Kateřina; Šíma, Ondřej; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Možnost zrušení hotovostních peněz se stává reálným tématem debat ve stále větším množství ekonomik vzhledem k rychlému rozvoji moderních technologií a zároveň i dlouhotrvajícího trendu nízkých úrokových sazeb centrálních bank v několika vyspělých ekonomikách, pro něž hotovostní peníze představují limit, kvůli kterému nelze tyto sazby stanovovat do záporných hodnot. Diplomová práce, po přiblížení současných probíhajících procesů de-cashingu ve světě, má za cíl uvést předpoklady úspěšného přechodu na bezhotovostní společnost a dále objektivně zhodnotit všechny možné důsledky a rizika, které by při takovém rozhodnutí mohly nastat.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses