Aspekty účetního zachycení dluhových cenných papírů - Vrtiška, Stanislav (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dluhové cenné papíry a aspekty jejich zachycení podle českých účetních standardů a předpisů a dále podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Důraz je obzvláště kladen na odlišnou klasifikaci dluhových cenných papírů, jejich ocenění a následné zachycení v účetnictví. V teoretické části je objasněna problematika vztahující se k jednotlivým účetním systémům. Na toto navazuje praktická část, kde je na realistických příkladech vykreslena a porovnána rozdílnost mezi těmito systémy.