Aspekty účetního zachycení dluhových cenných papírů - Vrtiška, Stanislav; Vašek, Libor, 1978-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dluhové cenné papíry a aspekty jejich zachycení podle českých účetních standardů a předpisů a dále podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Důraz je obzvláště kladen na odlišnou klasifikaci dluhových cenných papírů, jejich ocenění a následné zachycení v účetnictví. V teoretické části je objasněna problematika vztahující se k jednotlivým účetním systémům. Na toto navazuje praktická část, kde je na realistických příkladech vykreslena a porovnána rozdílnost mezi těmito systémy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses