Řízení investičních projektů v podmínkách vybrané státní příspěvkové organizace - Moščáková, Lucie; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této práce je v rámci investičního řízení zhodnotit efektivitu komunikace mezi zřizovatelem a příspěvkovou organizací (PO). Na základě architektury procesu, který doprovází investiční řízení, jsem chtěla posoudit, zda PO není administrativně zatížena dokumentačními požadavky zřizovatele, což by vedlo k nedostatečnému čerpání finančních prostředků na investice. Z praktické části této práce vyplynulo, že nejednoznačné administrativní požadavky vedou PO k pouze částečnému čerpání schválených prostředků. Tento stav podporuje i analýza dat z účetních výkazů za posledních 6 let, kdy je trend čerpání rozpočtu na investice jednoznačně klesající. Dále jsem v rámci vybrané investiční akce zjistila, že princip 3E je v investiční dokumentaci zachycen jen okrajově, a že jeho reálné hlídání je pouze v režii dobrovolných aktivit PO. Komunikaci mezi zřizovatelem a PO bychom na základě zjištěných informací mohli zhodnotit jako neefektivní.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses