Cizinci na českém trhu práce - Lula, Tomáš; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou postavení cizích státních příslušníků na českém trhu práce. Teoretická část práce je zaměřena na popis základních pojmů, legislativních předpisů a institucí, které mají na tuto problematiku zásadní vliv. V práci jsou rozebrány podmínky pobytu cizích státních příslušníků v České republice a vymezeny základní skupiny cizích státních příslušníků. Dále se teoretická část práce zabývá základními teoretickými východisky pracovní migrace a vymezením migrační politiky České republiky.Praktická část v prvé řadě analyzuje český trh práce a hlediska postavení cizinců v České republice. Další kapitoly jsou vyhrazeny analýze aspektů ekonomických aktivit cizích státních příslušníků na českém trhu práce. Závěr praktické části práce je věnován analýze dotazníkovému šetření, které je zaměřené na evaluaci zaměstnávání cizích státních příslušníků na českém pracovním trhu. Práce má za cíl zhodnotit situaci cizích státních příslušníků na českém pracovním trhu se zaměřením na vyjádření přínosu, který trhu poskytují.Základním cílem je přinést odpovědi na stanovené výzkumné otázky za pomoci provedených analýz primárních a sekundárních dat a dále formulovat doporučení orgánům výkonné moci České republiky.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses