Vnímanie efektivity zdrojov financovania medzi zakladateľmi start-upov v ČR a SR - Perignátová, Petra; Mareš, Jan, 1986-; Lukeš, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Už niekoľko rokov sa v Slovenskej a Českej republike stretávame s typom podnikov, ktoré sa vďaka svojej flexibilite začali čoraz viac rozširovať. Pre vývin startupov je však potrebné aj rozdielne financovania, ktoré umožňuje ich rast. Cieľom tejto práce je preto identifikovať zdroje financovania startupov a zistiť, ako podnikatelia vnímajú ich vplyv na efektivitu firmy. Zamerala som sa na analýzu rozhovorov, ktorých hlavnou témou bol priebeh financovania startupu, odporúčania a porovnanie s teoretickým modelom financovania. Krátkou časťou práce je tiež analýza osobnostných vlastností vplývajúcich na rast firmy. Z výskumu sa ukázalo, že existujú isté rozdiely v optimálnom financovaní v jednotlivých štádiách z hľadiska startupov. V porovnaní s teoretickým modelom financovania sa vo výslednom modely znázorňujúceho český a slovenské trh objavujú banky a naopak sa tam nevyskytuje ponuka akcií, či požičiavanie financií od rodiny, či známych.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses