Motivace dobrovolníků v obecně prospěšné společnosti AFS Mezikulturní programy, o.p.s. - Krolupperová, Veronika; Jarošová, Eva, 1955-; Kostohryz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem práce je zmapovat a porozumět motivaci dobrovolníků společnosti AFS Mezikulturní programy o.p.s. a jejich vnímání podpory ze strany této společnosti. Teoretická část se zabývá dobrovolnictvím obecně, jeho podrobným popisem, rozdělením i situací dobrovolnictví v České republice. Dále rozvádí motivaci dobrovolníků, vysvětlení sebe-determinační teorie motivace a mentoringu jako vzdělávacího modelu. Praktická část je zaměřená na výzkum motivace aktivních, neaktivních a přeřazených dobrovolníků, jejich vztahu k dobrovolnictví a pohledu na mentoring v rámci organizace, a to ve srovnání s náhledem manažera dotazované skupiny. Na základě získaných informací jsou zmapovány hlavní motivy dobrovolníků a sestavena doporučení.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses