Ekonomický potenciál staveb z 2. poloviny 20. stol. vykazujících rysy lokálních brownfields - Kovařík, Tomáš; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je identifikace ekonomického potenciálu a faktorů úspěšné revitalizace lokálníchbrownfields v podobě chátrajících staveb z 2. poloviny 20. století. K dosažení cíle je využito rešeršeliteratury, elektronických zdrojů a polostrukturovaných rozhovorů s aktéry této problematiky.Teoretická část práce představuje historii staveb z let 1948-1989 a shrnuje problematikubrownfields, která je v textu provázána se současným stavem dotčených poválečných staveb avymezuje je jako druh lokálních brownfields. Také se rámcově věnuje udržitelnému rozvoji území,který je s revitalizací brownfields úzce spjat. Praktická část představuje historický kontext výstavbyv Plzni a analyzuje pět staveb s přesahem k dalším vykazující rysy lokálních brownfields. V závěrupráce jsou identifikovány konkrétní faktory ovlivňující ekonomický potenciál těchto stavebv obecnější rovině a je nastíněn možný vývoj na konkrétním příkladu.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses