Benchmarking muzeí umění - Hlaváček, Václav; Prokůpek, Marek, 1987-; Janištinová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce se zabývá tématem benchmarkingu a jeho možnostmi aplikace v muzejním sektoru v České republice. Cílem práce je zjištění efektivnosti výkonu muzeí umění ve vzájemné srovnání, konkrétně se zaměřením na galerie zřizované kraji v České republice a ověření možnosti aplikace některé z metod benchmarkingu v neziskovém prostředí veřejných institucí. Jsou zde představeny modely a způsoby benchmarkingu a jejich využití v praxi v zahraničí i v Česku. Následně je aplikována metoda analýzy datových obalů (DEA), jako vstupní data jsou využity především veřejně dostupné informace z výročních zpráv. Výsledkem práce je srovnání výkonnosti muzeí za období 2015-2017 a posouzení relevantnosti využití metody pro management muzeí.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses