Principy zdanění představitelů sdílené ekonomiky v ČR - Pěničková, Veronika (2019)
Sdílená ekonomika je novou oblastí ekonomiky skýtající velký potenciál. Tento trend s sebou nepřináší jen nové možnosti, ale také řadu nezodpovězených otázek. Jednou z nich je – Jakým způsobem zdanit aktivity plynoucí z tohoto nového pole ekonomiky? Je zjevné, že neexistuje jednotná odpověď na tuto otázku. Proto je důležité se mezi možnými řešeními zorientovat a zkusit vybrat s ohledem na lokální specifika to nejvhodnější.