Rozšíření podnikání jednotlivce do podnikání rodinné firmy - Císařová, Tereza (2019)
Práce je zaměřena na posouzení podnikatelského záměru rozšíření současného konceptu podnikání jednotlivce do podnikání rodinné firmy v oblasti rukodělné výroby. V teoretické části jsou představeny základní pojmy objasňující problematiku rodinného podnikání a trend růstu poptávky na trhu s rukodělnými výrobky. Rešerše obsahuje také teoretický rámec pro tvorbu podnikatelského plánu a průzkumu trhu. Další část práce popisuje podrobný podnikatelský plán rozšíření podnikatelské činnosti do rodinné živnosti a následně do rodinné firmy. Podnikání je zaměřeno na výrobu a prodej ručně pletených módních doplňků, šité módy a dřevěných výrobků. Výroba bude zajištěna 3 společníky se zapojením členů jedné rodiny. Prodej bude probíhat pomocí online prostředí s využitím sociálních sítí. Podle zjištěných poznatků lze předpokládat, že podnikatelský záměr rozšíření podnikání do rodinné firmy je realizovatelný a má reálnou šanci na úspěch. Činnost však není výrazně výnosná. Cílem tohoto typu podnikání je tak primárně seberealizace a uspokojení z fungujícího konceptu rodinné firmy.