Rozšíření podnikání jednotlivce do podnikání rodinné firmy - Císařová, Tereza; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Práce je zaměřena na posouzení podnikatelského záměru rozšíření současného konceptu podnikání jednotlivce do podnikání rodinné firmy v oblasti rukodělné výroby. V teoretické části jsou představeny základní pojmy objasňující problematiku rodinného podnikání a trend růstu poptávky na trhu s rukodělnými výrobky. Rešerše obsahuje také teoretický rámec pro tvorbu podnikatelského plánu a průzkumu trhu. Další část práce popisuje podrobný podnikatelský plán rozšíření podnikatelské činnosti do rodinné živnosti a následně do rodinné firmy. Podnikání je zaměřeno na výrobu a prodej ručně pletených módních doplňků, šité módy a dřevěných výrobků. Výroba bude zajištěna 3 společníky se zapojením členů jedné rodiny. Prodej bude probíhat pomocí online prostředí s využitím sociálních sítí. Podle zjištěných poznatků lze předpokládat, že podnikatelský záměr rozšíření podnikání do rodinné firmy je realizovatelný a má reálnou šanci na úspěch. Činnost však není výrazně výnosná. Cílem tohoto typu podnikání je tak primárně seberealizace a uspokojení z fungujícího konceptu rodinné firmy.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses