Nemovité industriální památky na Berounsku a možnosti jejich využití - Šmídová, Simona; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce se zaměřuje na problematiku nemovitých industriálních památek, konkrétně v lokalitě Berounska. V teoretické části práce jsou definovány pojmy, potřebné pro pochopení daného tématu. Cílem práce je pak analýza současné situace v oblasti péče a přístupu k industriálním památkám. V praktické části se snaží se o zmapování stavu průmyslových památek na Berounsku. Výsledkem je soupis jednotlivých objektů včetně jejich kategorizace, stavu a míry památkové ochrany a zjištění možností dalšího smysluplného využití vybraných objektů. Při tom se práce snaží brát ohled na sociální, kulturní a ekonomické aspekty dané problematiky. Práce čerpá z odborné literatury, analýzy rozvojových dokumentů města Beroun a z rozhovorů s odborníky v oblasti architektury a památkové péče.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses