Přepravní služby společnosti Leo Express Global, a.s. - Šimsa, Jakub (2019)
Tématem této diplomové práce jsou přepravní služby společnosti Leo Express Global, a.s. Nejdříve jsou v práci definovány klíčové pojmy, které se v práci vyskytují, a další důležité charakteristiky spojené s železniční osobní dopravou jako je dopravní politika a infrastruktura, legislativní úprava, dopravní obslužnost a provozování železniční dopravy. Další kapitola se zaobírá analýzou podnikového prostředí, kde je vysvětlena SWOT analýza, škála bodování a Fullerův trojúhelník. Dále je popsána samotná společnost Leo Express Global, a.s. a její přepravní služby. Poslední kapitola je věnována doporučením a možnostem rozvoje společnosti Leo Express Global, a.s., které jsou navrhnuty na základě provedené SWOT analýzy. Cíle této diplomové práce jsou popsat přepravní služby společnosti Leo Express Global, a.s., jakožto jednoho z největších českých dopravců poskytující komplexní řešení v dopravě, a navrhnout doporučení a možnosti rozvoje, které by mohla společnost v budoucnu využít.