Vliv předkampaně na úspěšnost crowdfundingových projektů - Makovský, David; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá předkampaní u projektů, které využívají komunitní financování – crowdfunding. Ten se v dnešní době staví na stejnou úroveň, jako jsou další nebankovní služby na získání finančních prostředků. V práci je představen pojem crowdfunding, je popsána jeho stručná historie a jeho rozdělení na čtyři základní modely. Dále jsou rozvedeny nejznámější zástupci těchto modelů. Na základě rozhovorů s tvůrci jsou analyzované čtyři proběhlé kampaně za účelem zjistit skutečný stav jejich předkampaně a následně jsou tyto výsledky interpretovány do faktorů, které ovlivňují úspěch či neúspěch crowdfundingové kampaně. Na základě těchto faktorů byl navržen postup předkampaně, který zvyšuje šanci na úspěch u nových projektů.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses