Daňové zvýhodnění rodin s dětmi - Vlková, Věra (2019)
Veřejná podpora rodin s dětmi je poskytována ve třech formách – daňovými úlevami, peněžními dávkami a veřejnými službami. Státy OECD poskytují rodinám s dětmi rozmanité daňové úlevy. Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat, které z vybraných proměnných mají ve státech OECD vliv na rozdíl daňového zatížení osobní důchodovou daní mezi bezdětnými poplatníky a rodinami s dětmi a které mají vliv na výši veřejných výdajů na podporu rodin s dětmi. V části pojednávající o daňovém zatížení jsem v regresních analýzách využila model pro úplné a neúplné rodiny s dětmi.