Míra pohybu v českých kancelářích - Ďopanová, Nela; Andera, Michal, 1984-; Gamrot, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je popsání aktuálního stavu míry pohybu v českých kancelářích jak z pohledu zaměstnanců, tak i z pohledu zaměstnavatelů. Dále z výsledků výzkumu odvodit přínos pro společnost S námi Fpohybu, která zprostředkovává fyzioterapeutické služby do kanceláří. Součástí práce jsou dva výzkumy. Jeden se zaměstnanci pracujícími v kanceláři na plný úvazek a druhý se zaměstnavateli tuzemských firem. Práce má tři hlavní části. Teoretická část seznamuje s problematikou častého sezení, jeho dopady na lidské zdraví a na pracovní výkon. Dále poskytuje statistiky ze zahraničí i z České republiky na dané téma, zabývá se zdravotními benefity a samotnou fyzioterapií. Metodologická část popisuje metodu dotazníkového šetření. Následně se praktická část věnuje prezentování zjištěných výsledků výzkumu. Dotazníkové šetření prokázalo nízkou znalost důsledků častého sezení na lidské zdraví a nízkou míru pohybu v českých kanceláří. Práce společnosti S námi Fpohybu dává smysl a měla by se zaměřit na větší edukaci nejenom zaměstnanců, ale i zaměstnavatelů firem na dané téma.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses