Literární ocenění a jejich vliv na prodejnost knih - Svobodová, Petra; Kouba, Vojtěch, 1983-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Práce se zabývá literárními cenami a jejich vlivem na prodejnost knih. Popisuje současný stav českého knižního trhu a podmínky, ze kterých vychází nově vydané tituly. Soustředí se na literární ocenění z pohledu historie i současnosti, a nabízí jejich členění dle zaměření. V poslední kapitole teoretické části jsou představeny studie zahraničních autorů, zkoumající vliv literárních cen na vývoj oceněných a nominovaných titulů na trhu. Praktická část zkoumá vliv českého literárního ocenění Magnesia Litera na prodejnost vítězných titulů. Analýza je provedenau oceněných děl v letech 2016 – 2018 na základě dat poskytnutých sítí nakladatelství Kanzelsberger.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses