Májkování v obci Veselíčko na Přerovsku - příklad prezentace prvku tradiční lidové kultury v současném kulturním životě obce - Jeřábková, Natálie; Malcová, Zuzana, 1954-; Věra, Skopová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce se věnuje kulturnímu jevu májkování v obci Veselíčko na Přerovsku, který probíhá každoročně na Velikonoce. V teoretické části se věnuji důležitým dokumentům o nemateriálním kulturním dědictví a charakterizaci lidových obyčejů v České republice. Práce sleduje subjekty, které se na tomto fenoménu účastní a působí na jeho uchování v této obci. Dále se v praktické části zabývám vlivem májkování na kulturní život ve Veselíčku. Pomocí kvantitativní výzkumné metody se snažím zjistit, jak jej vnímají samotní obyvatelé Veselíčka a dále kvalitativní metodou zkoumám vliv májkování se zainteresovanými lidmi.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses