Marketingová strategie a komunikace skandinávských filmů v ČR - Mohauptová, Tereza; Hanzlík, Jan, 1979-; Dianová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou marketingové strategie a komunikace skandinávských filmů v České republice. Podává ucelený pohled na filmografii severských států, možnosti propagace a její následnou distribuci na českému trhu. V úvodní kapitole je osvětleno téma vývoje a formování historie filmové tvorby severských zemí, jako je Norsko, Švédsko, Finsko, Island a Dánsko, v návaznosti na významné osobnosti skandinávského filmového průmyslu. Dále je zde představena problematika marketingové komunikace ve vztahu ke kinematografii. V praktické části byl proveden průzkum současné situace distribuce v ČR s hlubším zaměřením na skandinávské filmy v letech 2008 až 2018.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses