Zavedení změn pro zvýšení výkonu firmy poskytující pohřební služby - Bíbová, Lucie (2019)
Předkládaná diplomová práce je případovou studií řešící problémovou situaci Pohřebního ústavu EXCELENT s r. o. Cílem práce je navržení změn a nápravných opatření vedoucích ke zvýšení výkonu firmy. Návrhy vychází z komplexní analýzy podnikatelského prostředí. Zvolené téma je zkoumáno kvalitativně pomocí rozhovorů, pozorování a analýzy dokumentů. Důraz je kladen na triangulaci získaných dat i použitých metod. Postupem zpracování této práce je rozdělení strategické analýzy na vnější a vnitřní prostředí. V této souvislosti jsou v práci využity následující analytické techniky: PEST analýza, Porterův model pěti sil, McKinseyho model 7S, marketingový mix služeb 7P. K syntéze zjištění je použita SWOT analýza. Výstupem jsou návrhy vycházející z výzkumu včetně nastínění způsobu implementace.