Motivace pracovníků v neziskovém sektoru ve srovnání s benefity ziskového sektoru - Shiyanova, Syuzanna (2019)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení současného motivačního systému ve vybraných neziskových organizacích a zjištění, co motivuje zaměstnance k práci v neziskovém sektoru, včetně identifikace hlavních motivačních faktoru. Celá práce je rozdělená do dvou části. První část práce se věnuje charakteristice neziskového sektoru, více se zaměřuje na nestátní neziskové organizace, dále oblastí motivace, zdrojů motivace a problematice motivování zaměstnanců v neziskových organizacích. Druhá praktická část představuje několik vybraných neziskových organizací a následně vyhodnocuje výsledky provedeného výzkumu. V závěru práce jsou navržená možná opatření, která mohou pomoci zlepšit motivaci zaměstnanců.