Analýza podnikového okolia - Slávik, Michal (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá podnikovým okolím vybranej firmy. Cieľom práce je vypracovať analýzu podnikového okolia vybranej firmy s dôrazom na jej mikrookolie a stanoviť jej konkurenčnú výhodu. Na spracovanie mikrookolia je v práci využitý Porterov model piatich konkurenčných síl. Makrookolie je rozobraté prostredníctvom PEST analýzy. Slabé a silné stránky podniku sú identifikované pomocou analýzy VRIO. Celú analýzu okolia podniku uzatvára syntéza výsledkov pomocou matice SWOT. V závere sú následne zhrnuté výsledky a stanovené odporučenia.