Analýza podnikového okolia - Slávik, Michal; Dvořáček, Jiří, 1947-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá podnikovým okolím vybranej firmy. Cieľom práce je vypracovať analýzu podnikového okolia vybranej firmy s dôrazom na jej mikrookolie a stanoviť jej konkurenčnú výhodu. Na spracovanie mikrookolia je v práci využitý Porterov model piatich konkurenčných síl. Makrookolie je rozobraté prostredníctvom PEST analýzy. Slabé a silné stránky podniku sú identifikované pomocou analýzy VRIO. Celú analýzu okolia podniku uzatvára syntéza výsledkov pomocou matice SWOT. V závere sú následne zhrnuté výsledky a stanovené odporučenia.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses