Vliv cirkadiánního rytmu na kritické myšlení - Medvedíková, Gabriela; Jiřinová, Kateřina; Bahník, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je určení míry závislosti mezi chronotypem člověka a jeho kritickým myšlením. Data byla nasbírána od 460 účastníků (245 žen a 215 mužů, jejichž průměrný věk je 22,4 let, medián – 22 let, SD = 2,04), kteří vyplnili dotazník MEQ pro určení jejich chronotypu a následně Berlínský numerický test, Kognitivní reflexní test, dotazník General Decision-making Styles (GDMS) a dotazník Need for Cognition Scale (Potřeba poznávání, NFCS). Nasbíraná data z jednotlivých testů byla následně otestována Pearsonovým Chí-kvadrát testem (testem nezávislosti) s hypotézou, zda je úspěšnost testů závislá na optimálním čase vyplnění testů/dotazníků chronotypu účastníka. Tuto hypotézu nelze zamítnout v žádném z uvedených případů. Na výzkumném vzorku nebyla prokázána závislost mezi cirkadiánním rytmem člověka a jeho kritickým myšlením.
Vedoucí práce: Kateřina Jiřinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses