Postavení umělce Františka Kupky na aukčním trhu s uměním - Broučková, Eliška; Prokůpek, Marek, 1987-; Janištinová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se věnuje analýze postavení umělce Františka Kupky na aukčním trhu s uměním. Cílem práce je zhodnocení umělcova postavení jak na světovém, tak i na českém aukčním trhu s uměním. Teoretická část se zabývá aukčním trhem, jeho historií, legislativním rámcem a cenotvorbou. Dále v této části najdeme životopis Františka Kupky a vývoj aukčního trhu s aktuálními trendy. Praktická část se skládá z kombinace kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Kvalitativní výzkum analyzuje data o aukční prodejnosti děl Františka Kupky v letech 2009-2019. Kvalitativní výzkum je pak založen na osobních rozhovorech se zástupci vybraných aukčních domů. Na základě takto získaných informací je vyvozen závěr o postavení Františka Kupky na aukčním trhu s uměním. Tato práce je prvním komplexním záznamem o postavení Františka Kupky na mezinárodním aukčním trhu s uměním. Nechť je její znění poučení jak pro aukční domy, tak i pro sběratelé umění a zájemce o danou problematiku.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses