Vliv sebe-laskavosti a všímavosti na sebe-vědomí, resilienci a angažovanost v práci. - Špatenková, Lucie (2019)
Tato bakalářská́ práce je zaměřena na téma vliv sebe-laskavosti a všímavosti na angažovanosti v práci a vlastní účinnosti a je rozdělena do dvou částí – praktické, které vymezuje základní dosud popsané pojmy a druhé, teoretické, která obsahuje výsledky kvalitativního výzkumu, který byl na toto téma zpracován.Cílem této práce bylo zjistit, zda všímavost a sebe-laskavost jsou podpůrnými kvalitami v práci ve smyslu lepšího zvládání každodenních situací a zvýšení sebe-vědomí v práci. Z toho důvodu tato práce zkoumá vztah mezi všímavostí, sebe-laskavostí a pracovní angažovaností a vlastní účinností. Série lineárních regresí ukázala, že existuje signifikantní vztah mezi všímavostí, pracovní angažovaností a vlastní účinností, stejně tak jako mezi sebe- laskavostí, pracovní angažovaností a vlastní účinností. Výsledky práce tedy naznačují, že rozvoj všímavosti a sebe-laskavosti u členů organizací může hrát významnou a efektivní roli v rozvoji členů v organizacích.Tato práce potvrzuje, že rozvoj všímavosti a sebe laskavosti se může stát jednou z cest, jak podpořit sebedůvěru a motivaci lidí na pracovišti skrze kvality jako je pracovní angažovanost a vlastní účinnost.