Hodnocení podnikatelské příležitosti v prostředí ČR - Sýkorová, Markéta (2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit podnikatelskou příležitost pronájmu dětského oblečení z hlediska trhu a zájmu potenciálních zákazníků. Vedlejším cílem je sestavit udržitelný byznys model této služby. Ke zhodnocení trhu je použita Porterova analýza pěti sil, k odhadu zájmu potenciálních zákazníků je provedena analýza sekundárních dat, hloubkové rozhovory a navazující dotazníkové šetření. Práce též vysvětluje koncept udržitelného byznys modelu a představuje současné nástroje, pomocí nichž lze sestavit. Jeden z nich, Flourishing Business Canvas, je využit v praktické části pro vizualizaci hodnocené příležitosti. Po provedení analýzy nebylo doporučeno nápad v původní podobě rozvíjet, na základě zjištění byly navrženy modifikace služby vhodnější pro prostředí českého trhu.