Hodnocení podnikatelské příležitosti v prostředí ČR - Sýkorová, Markéta; Habrmanová, Blanka; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit podnikatelskou příležitost pronájmu dětského oblečení z hlediska trhu a zájmu potenciálních zákazníků. Vedlejším cílem je sestavit udržitelný byznys model této služby. Ke zhodnocení trhu je použita Porterova analýza pěti sil, k odhadu zájmu potenciálních zákazníků je provedena analýza sekundárních dat, hloubkové rozhovory a navazující dotazníkové šetření. Práce též vysvětluje koncept udržitelného byznys modelu a představuje současné nástroje, pomocí nichž lze sestavit. Jeden z nich, Flourishing Business Canvas, je využit v praktické části pro vizualizaci hodnocené příležitosti. Po provedení analýzy nebylo doporučeno nápad v původní podobě rozvíjet, na základě zjištění byly navrženy modifikace služby vhodnější pro prostředí českého trhu.
Vedoucí práce: Blanka Habrmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses