Strategická analýza konkrétního podniku - Iachim, Mihaela (2019)
Cílem této bakalářské práce je aplikace metod strategické analýzy na vybranou společnost Kautex Textron Bohemia, spol. s r. o., a odhadovat tak budoucnost výroby dílů dodaných do automobilových palivových systémů. V teoretické části jsou charakterizovány dílčí metody sloužící k prozkoumání okolí podniku a jeho vnitřních zdrojů. Pro zmapování vnějšího okolí je použitá PESTLE analýza, analýza odvětví a analýza konkurenčních sil. Vnitřní zdroje a schopnosti jsou analyzovány pomocí VRIO analýzy, které předchází samotná identifikace zdrojů, analýza portfolia a finanční analýza. V praktické části jsou teoretická východiska aplikovaná na skutečné podmínky, které činnost podniku ovlivňují. Závěrem jsou zjištěné informace shrnuté a poté jsou navržena strategická doporučení pro prosperující budoucí vývoj podniku.