Strategická analýza konkrétního podniku - Iachim, Mihaela; Mikan, Pavel, 1963-; Neumaierová, Inka, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je aplikace metod strategické analýzy na vybranou společnost Kautex Textron Bohemia, spol. s r. o., a odhadovat tak budoucnost výroby dílů dodaných do automobilových palivových systémů. V teoretické části jsou charakterizovány dílčí metody sloužící k prozkoumání okolí podniku a jeho vnitřních zdrojů. Pro zmapování vnějšího okolí je použitá PESTLE analýza, analýza odvětví a analýza konkurenčních sil. Vnitřní zdroje a schopnosti jsou analyzovány pomocí VRIO analýzy, které předchází samotná identifikace zdrojů, analýza portfolia a finanční analýza. V praktické části jsou teoretická východiska aplikovaná na skutečné podmínky, které činnost podniku ovlivňují. Závěrem jsou zjištěné informace shrnuté a poté jsou navržena strategická doporučení pro prosperující budoucí vývoj podniku.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses