Investičná stratégia Black swan - Máčayová, Miroslava (2019)
Cieľom tejto práce je praktický prístup k investičnej teórii Nassima Taleba založenej na existencii takzvaných Čiernych Labutí, ako nečakávaných udalostí s veľmi zriedkavým výskytom, no závažným dopadom do investičného portfólia. V práci sa preto budem zaoberať možnosťami, ako vytvoriť portfólio zložené z opcií a dlhopisov, ktoré bude voči udalostiam ako Čierny pondelok, teroristický útok 9/11 alebo krach na burze v roku 2008 nielenže odolné, ale bude z takýchto "čiernych labutí" ťažiť.