Investičná stratégia Black swan - Máčayová, Miroslava; Stádník, Bohumil; Pastiranová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cieľom tejto práce je praktický prístup k investičnej teórii Nassima Taleba založenej na existencii takzvaných Čiernych Labutí, ako nečakávaných udalostí s veľmi zriedkavým výskytom, no závažným dopadom do investičného portfólia. V práci sa preto budem zaoberať možnosťami, ako vytvoriť portfólio zložené z opcií a dlhopisov, ktoré bude voči udalostiam ako Čierny pondelok, teroristický útok 9/11 alebo krach na burze v roku 2008 nielenže odolné, ale bude z takýchto "čiernych labutí" ťažiť.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses