Odhad nákladů na kapitál v telekomunikačním sektoru - Tománek, Petr; Sieber, Patrik, 1977-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce se zabývá odhadem vážených průměrných kapitálových nákladů z pohledu regulátora telekomunikačního sektoru. Vážené průměrné náklady na kapitál (WACC) představují stěžejní ukazatel, na základě kterého jsou určovány maximální povolené marže pro subjekty na regulovaném trhu. Hodnota nákladů je stanovena regulátorem, u nás Českým telekomunikačním úřadem, který dohlíží a reguluje telekomunikační firmy a jejich chování na trhu. WACC je proto průběžně jednou za několik let propočítáno a aktualizováno. Cílem této práce je co nejpřesněji odhadnout WACC pro telekomunikační sektor. Bude navrhnuta metodika, jak co nejpřesněji odhadnout tento ukazatel, případně srovnány různé varianty postupu.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses